Novicell ansluter sig till MACH Alliance

Pressrelease från Novicell 6:e juni 2022

Novicell –  med kontor i Stockholm, London, Barcelona, Oslo och Amsterdam – går med i "MACH Alliance". Den internationella teknikalliansen är en ideell organisation som förespråkar öppna och "best-of-breed" ekosystem för företagsteknologi.

Företag blir för långsamma på att anpassa sig till nya affärsmöjligheter och krav om de fortsätter att tro att det är möjligt att konsolidera hela sin digitala närvaro i en stor plattform. Istället måste företagen bryta ner sina stora lösningar i mindre och mycket mer specialiserade best-of breed-plattformar som stödjer företagens faktiska behov.

Detta är Novicells perspektiv , det första danskägda konsultföretaget som blev medlem i MACH Alliance, en global gemenskap av thought leaders, leverantörer, systemintegratörer såväl som experter som redan har gått igenom hela övergången. Faktum är att alliansen vill förändra hur företag köper och utvecklar digitala lösningar i framtiden.

– Istället för att välja en lösning – med stor möjlighet att välja fel – stödjer alliansen att koppla isär systemen, och istället skapa en lösning som består av de bästa, specialiserade lösningarna från hela världen baserat på verkliga affärsbehov. Konsulter ingår i MACH-alliansen endast om de har visat att de förstår hur man anammar detta tillvägagångssätt, säger Adam Peter Nielsen, CTO på Novicell.

 

Grundläggande förändring

MACH Alliances inställning till teknik är en fundamental avvikelse från hur många företag tidigare arbetat med digitala lösningar, förklarar Adam Peter Nielsen.

– Många företag har valt lösningar baserade på personliga preferenser eller historia – eller baserade på deras konsulters tekniska kompetens. Eftersom den digitala aspekten är så affärskritisk för företag idag är det också nödvändigt att välja plattformar på ett helt annat sätt, säger han och fortsätter:

– Istället för att göra ett val, som kommer att definiera vad du kan göra som företag i många år framöver, måste du göra många små val som du kan ändra när andra lösningar visar sig vara mer lämpade för uppdraget eller kraven i företag förändras. Lösningen bör byggas på ett sätt som gör att man enkelt och utan större investeringar kan byta ut en systemdel mot en annan, säger Adam Peter Nielsen.

Kontakt

 

Val från det förflutna skapar en gridlock

En av de stora utmaningarna som många företag står inför just nu är att de är låsta av tidigare beslut om att basera sin digitala närvaro på bara ett system. Detta gör det mycket komplicerat och krångligt att göra förändringar och för många företag leder det till ett visst tillstånd av förlamning.

– Det här är något som MACH-alliansen är mycket medvetna om, och det är också en av anledningarna till varför Novicell valde att gå med i nätverket. En av de saker vi är särskilt bra på är att förvandla våra kunder från att använda de klassiska "monoliterna" till en flexibel, digital infrastruktur som arbetar enligt MACH-principerna. Det handlar helt enkelt om att bryta ner de gamla systemen och successivt ersätta dem med specialiserade plattformar som är lätta att byta ut. Ingen vill ha revolution – vi vill hellre ha evolution, säger Adam Peter Nielsen.

Om MACH Alliance

MACH Alliance är en ideell organisation, styrd av en oberoende styrelse och stöder inte specifika leverantörer, medlemmar eller annat. Alliansen bildades i juni 2020 för att hjälpa företag att navigera i det komplexa moderna tekniklandskapet. Den syftar till att vägleda och visa affärsfördelarna med öppna tekniska ekosystem som är Microservice-baserade, API-first,  Cloud-native SaaS och Headless. Alla MACH Alliance-medlemmar uppfyller certifieringsprinciperna som publiceras på webbplatsen.

MACH Alliance välkomnar teknikföretag och enskilda branschexperter som delar samma vision för framtiden. Läs mer på machalliance.org .

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Skicka ett mail så svarar vi så snart som möjligt