Varför bra UX- och UI-design är viktigt

Den nya digitala verkligheten har revolutionerat hur företag interagerar med kunder och vice versa. Konsumentvanorna har genomgått en permanent förändring till förmån för digital teknik, vilket gör att endast de mest digitalt kapabla företagen kan överleva. En ökad digitalisering gör att du inte längre kan ta hänsyn till dina kunder enbart utifrån de transaktioner de gör. Den nya, digitalt medvetna kunden förväntar sig omedelbar information till hands och mäter deras tillfredsställelse i förhållande till kvaliteten på digitala upplevelser som ditt företag tillhandahåller. 

Det är här User Experience (UX) och User Interface (UI) design kommer in.    

Bra UX- och UI-design är ett av de enklaste sätten att tillfredsställa potentiella kunder, och bidrar också till att förbättra konsumenternas uppfattning om ditt varumärke. Det tjänar till att maximera de digitala interaktioner som slutanvändare har med ditt företag och kommer att få dem att komma tillbaka för mer. På dagens konkurrensutsatta marknad måste företag tillhandahålla högkvalitativa digitala interaktioner och användarupplevelser bara för att hålla sig flytande.  

I det här blogginlägget tar vi dig igenom anledningarna till att bra UX- och UI -design är så viktigt, och våra bästa tips för att förbättra ditt företags UX- och UI -designprocesser.

Vad är skillnaden mellan UX- och UI-design?

De kan låta lika, men dessa två termer betyder väldigt olika saker; förstå skillnaden kan hjälpa ditt företag att optimera båda effektivt. 

UX-design

User Experience kan definieras som processen att stödja användarbeteende i alla aspekter av interaktion med ett valt företag. UX-design är fokuserad på användbarheten, relevansen och önskvärdheten som tillhandahålls i interaktionen med ett företag, dess tjänster och dess produkter. Det liknar mycket kundupplevelse, även om 'kunden' i detta avseende är slutanvändare av en webbplats, mobilapplikation eller produkt.

UI design

Användargränssnittsdesign fungerar nära med User Experience men är mer inriktat på att förbättra presentationen av en produkt. UI-design täcker alla visuella element som UX-design försöker implementera, vilket innebär att en fantastisk produktupplevelse börjar med UX följt av UI.  

Varför UX- och UI-design är viktigt

På dagens konkurrensutsatta marknad är det nästan lika viktigt att upprätthålla bra UX- och UI- design som marknadsföringsaktiviteter för att attrahera potentiella kunder och generera försäljning. Att skapa användarinteraktioner och upplevelser av högsta kvalitet tjänar konsumenternas förtroende och förtroende för ditt varumärke och visar dem att ditt företag kan uppfylla deras behov och ge dem positiva upplevelser innan de ens har gjort ett köp. Dessa positiva erfarenheter av ditt varumärke är verktygen som ökar konverteringsfrekvensen.  

Bra UX- och UI -design hjälper till att hålla användare på din webbplats, avleda deras uppmärksamhet till andra delar av webbplatsen när de har fått vad de kom för, och när de har lämnat, fortsätter de att komma tillbaka. Den kan anpassas för att passa din målgrupps behov och krav, vilket gör din produkt eller tjänst så engagerande som möjligt. 

Funktioner i en bra UX- och UI-design

  • Användbarhet 

Detta är i vilken grad din webbplats kan användas både effektivt och effektivt. Nyckeln är att se till att din design möjliggör användning på ett sätt som komplimangerar mänskligt beteende. Till exempel föredrar människor att få saker gjorda snabbt, så användare av en plattform kommer att vilja utföra uppgifter så snabbt som möjligt genom den enklaste processen. 

  • Relevans

Din design ska vara konsekvent relevant för konsumenternas behov. Detta innebär att se till att allt vilseledande, duplicerat eller onödigt innehåll tas bort, flyttas eller skrivs om, struktureras eller skyltas.  

  • Interaktivitet

En webbplats som visar interaktivt innehåll ger användare möjligheter. Genom att välja sin egen plats, språk eller innehållssökning har användarna autonomi över sin digitala upplevelse vilket hjälper till att vinna deras förtroende. Interaktivitet är också lätt att analysera, så att du kan lära känna dina användare och vad som intresserar dem mest.

  • Presentation

Den visuella presentationen av din webbplats ger ett bättre första intryck för ditt företag. En professionell, välformad webbdesign förbättrar dina chanser att konvertera kunder, eftersom det inte bara lockar trafik till din webbplats, utan också arbetar för att behålla deras intresse och behålla dem där. 

  • Lyhördhet

Responsiv webbdesign är ett måste för alla webbplatser, eftersom ungefär hälften av användarbesöken kommer från mobila enheter. Att integrera mobila lösningar i en ny webbplats eller webbshop är därför avgörande för optimal användarvänlighet på mobiler, surfplattor och stationära datorer.

Bästa tips för att förbättra ditt företags UX och UI 

 

1. Innehållsfokus

Your content is what sparks conversations with customers and creates value. Ensure that it is is focused enough to build strong relationships with your audience.

2. Kartläggning av beröringspunkter 

Fokusera inte bara på en enda kundinteraktion. Granska varje interaktion kunder har med ditt företag, oavsett media eller kanal, från medvetenhet till användning och lojalitet, och ge djupgående rekommendationer.

3. Struktur och layout

Finjustera din arkitektur, strukturer och layouter för att leverera ditt innehåll mest effektivt. Placeringen av ditt webbplatsinnehåll måste vara lätt att navigera för slutanvändare.

4. Innovativa interaktiva koncept 

Sikta på att skapa gränssnitt som levererar skräddarsydda funktioner på ett sätt som är intuitivt för användarna på deras valda enhet. Försök att implementera en sväveffekt för att ändra utseendet på en bild. Allt användaren behöver för att visualisera din effekt är en mus.    

5. Utseende och styling

Var noga med visuella element som typografi, färganvändning, grafiska stilar, illustration, fotografi, bildspråk, video och animationer. Försök att förstå vad som fungerar bäst för din målgrupp.  

 

Novicells UX- och UI-designsamarbete med Revlon Professional

Efter många månader av hårt arbete och stora ansträngningar av Novicells UX- och UI-designteam, tillsammans med Revlon Professional , har vi äntligen lanserat deras nya webbplats som visar essensen av Revlon International.  

Resultatet? En i sig användarfokuserad webbplats som är tillräckligt responsiv för att fungera över alla enhetstyper på flera språk.  

Kolla in hela fallstudien här  

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Skicka ett mail så svarar vi så snart som möjligt