ONLINE MODE- OCH DESIGNOUTLET

Designers & Friends

Konverteringsgraden dubblades på mobilen

När den danska modebutiken och kundklubben Designers & Friends behövde komplettera kundklubbens utbud med fler nya säsongsprodukter för olika kön och åldersgrupper behövdes stora justeringar: Det krävdes en helt ny arkitektur, en som skulle säkerställa att utbudet av extra reducerade säsongsprodukter blev en permanent del av webblösningen.

Tillsammans byggde Novicell och Designers & Friends en ny webbsida med snygg design och en ny konverteringsoptimerad webbshop. Novicell byggde den nya webbplatsen som en Umbraco-webblösning med en integrerad uCommerce-butik.

Ny webblösning stödjer affärsmodellen

Valet av plattform föll på den flexibla lösningen med öppen källkod, vilket gjorde det möjligt för Designers & Friends att göra majoriteten av ändringarna på sajten. Det var också viktigt att den nya butikslösningen skulle vara skalbar och innehålla olika språkversioner, så att företaget långsiktigt kunde lansera internationellt.

Funktioner i den nya webblösningen inkluderar:

  • Symboler som ger förtroende (e-trademark, Trustpilot, Facebook-likes)
  • Lazy Load av produktsidor, där de viktigaste delarna laddas ner först för att öka hastigheten i butiken
  • Integration med Post Danmark
  • Responsiv design
  • En mycket snabbare laddningstid - väsentligt för sökmotorvisningar, användarvänlighet och konverteringsgrad.

Beteendedata från marknadsföring stärker utvecklingsprocessen

Samarbetet runt digital marknadsföring inleddes tre månader innan den nya webben lanserades. Att analysera trafikdata och användarbeteende var nyckeln till att strukturera sajtens innehåll och utveckla nya funktioner baserade på data. Det är också en metod som Novicell rekommenderar till alla sina kunder.

Samarbete

 

Samarbetet mellan Novicell och Designers & Friends resulterade i lanseringen av en responsiv webbplats, användarvänlig webbshop och ett antal marknadsföringsinitiativ på nätet.

Umbraco CMS

Flexibel webbplats med utmärkta sök- och filtreringsalternativ och snabb laddningstid.

uCommerce butik

Onlinebutik integrerad med Post Danmark.

Kombinerad marknadsföringsinsats

 SEO, konverteringsoptimering, e-postmarknadsföring och onlinekampanjer.

Onlinemarknadsföring lockar medlemmar och försäljning

Utöver själva utvecklingsuppdraget har Designers & Friends ett permanent avtal med Novicells onlinemarknadsavdelning för att öka trafiken till sajten, locka nya medlemmar till kundklubben och generera mer omsättning.

Detta inkluderar e-postmarknadsföring innehåll och utskicksfrekvens testas regelbundet.

Google Ads sökannonser, remarketing- och displaykampanjer som säkerställer inflödet av nya medlemmar och ökad försäljning.

Detta stöds av marknadsföring på sociala medier, inklusive Facebook-inlägg och annonser. Sist men inte minst arbetar företagen tillsammans med löpande sökmotoroptimering och konverteringsoptimering av hemsida och butik för att säkerställa synlighet och försäljning.

Läs mer om digital marknadsföring hos Novicell

Sedan vi bytte till den nya plattformen har vi uppnått en förbättrad konverteringsgrad på cirka 30 % för desktop respektive 50 % för mobil, som har en integrerad responsiv design. En förbättring som innebär avkastning på investeringen redan efter 1 år.

Frederik Kolenda, direktör

 

Intresserad av att lära dig mer om Umbraco?