FRAMGÅNG MED FACEBOOK ANNONS

Restaurang Det Glade Vanvid

Effektiva Facebook- och Lead Ads-kampanjer har lett till en betydande ökning av onlinebokningar och + 189 % nya nyhetsbrevsprenumeranter

Restaurang Det Glade Vanvid är en all-inclusive restaurangupplevelse som ligger i en smakfullt inredd och informell miljö vid Århus hamn. Och i november 2019 öppnade även Det Glade Vanvid i Randers. En vacker presentation och säsongens kvalitetsråvaror, i kombination med totalt 25 års erfarenhet på den absoluta toppmatlagningsscenen, skapar den goda restaurangupplevelsen.

Det bestod av samarbetet

Facebook

Facebookannonsering med tydliga mål för antal nyhetsbrevsprenumeranter och onlinebokningar

Webbplats i WordPress

 Novicell har byggt hemsidan på en WordPress-lösning. Det passar perfekt med Det Glade Vanvid, då det i Wordpress är lätt att göra snabba text- och bildkorrigeringar

Design

Webbplatsen har en bildbärande design som inbjuder till en mysig och avslappnad atmosfär i restaurangen

Markante resultater med Facebookannoncering

Tydliga resultat med Facebook-annonsering Att fylla upp en populär restaurang med gäster på fredag ​​och lördag är inte svårt. Utmaningen var mer att få fler att besöka restaurangen på vardagarna. Tillsammans med Novicell drev Det Glade Vanvid en Facebook Lead Ad-kampanj för att öka kännedomen om restaurangen, få fler nyhetsbrevsprenumeranter och öka antalet onlinebokningar.

Kampanjen har hittills varit oerhört framgångsrik. Antalet prenumeranter på nyhetsbrevet har ökat med 189 %. Den genomsnittliga kostnaden för Facebook-annonsering, som har konverterats till prenumeranter, är rekordlåg, 1,37 $ per registrering. I dag är även nyhetsbrevet en av de kanaler som ger flest bokningar till restaurangen.

Kampanjen har också fokuserat på att öka antalet onlinebokningar direkt. Tillväxten av onlinebokningar har ökat med 67 % och det har haft en särskilt gynnsam effekt på beläggningen på restaurangen på vardagar. Kapacitetsmålen för restaurangen har sedan dess uppnåtts och köksmyllret är nu inte bara ett helgfenomen.

189%

nya registreringar på nyhetsbrevet

1,37

kronor för en konvertering till nyhetsbrevet

67%

fler onlinebokningar

En ingång till själva restaurangen

Novicell har skapat hemsidan i WordPress. Det ger en mycket större flexibilitet, till skillnad från den gamla webbplatsen där mindre ändringar måste göras av en byrå. Det har också gjort lösningen mer skalbar och det är enklare att snabbt lägga ny information på hemsidan, till exempel när man öppnar nya restauranger.

Arbetet har varit mycket fokuserat, med att göra upplevelsen på hemsidan till en ingång till själva restaurangen. Det Glade Vanvid är en restaurang belägen vid Århus hamn, i äldre träbaracker med mörka paneler och en väldigt mysig och avslappnad atmosfär. Utformningen av hemsidan bör därför i hög grad spegla detta, och vara gästens första introduktion till restaurangen, innan man går in i de gamla smakfulla träbarackerna vid hamnen i Aarhus.

Många små mikroanimationer har gjorts, vilket har gjort hemsidan mer levande och inbjudande att besöka

 

 

 

Jag är bra på att laga mat. Det är därför jag spenderar all min tid i köket för att se till att mina kunder får bästa möjliga upplevelse på Det Glade Vanvid.

Om det räckte skulle säkert alla bra restauranger fyllas med glada gäster. Men det är tyvärr inte så världen ser ut. Därför är samarbetet med Novicell det bästa för en duktig kock som inte är särskilt intresserad av IT och marknadsföring. 

Novicell ser till att ännu fler bord i restaurangen bokas, att gäster kommer, även på vardagar, och därmed att restaurangen är en hälsosam verksamhet för mig.

Lasse Koch, en av Bröderna Koch, grundare och delägare, Det Glade Vanvid.

Vill du veta mer om lösningen på Det Glade Vanvid?

Slutligen, kontakta mig om du vill veta mer om lösningen på Det Glade Vanvid, om WordPress eller om Facebook-kampanjer.