Frie Funktionærer

Optimering av onlineannonsering och SEO ger resultat

Frie Funktionærer är ett fackförbund med en egen a-kassa och är marknadsledande på att ge individuell rådgivning och service.

När förbundet ville ta sin marknadsföring på nätet till nästa nivå började de arbeta med Novicell.

Novicells onlinemarknadsavdelning fokuserade på fackförbundets onlineannonsering via Google Ads, spårning av kampanjer via Google Analytics och sökmotoroptimering på hemsidan.

Vi ansåg att Novicell var en utmärkt rådgivare som lyckades kombinera användarbeteende med erbjudanden och teknik. De är utmärkta på att få saker att fungera ihop, och vi uppskattar verkligen den informella dialogen. Tack vare den kompetenta sparringen från Novicell är vi glada över att nu kunna nå långt fler människor och hålla dem uppdaterade med medlemserbjudanden och relevant information.

Karina Elvison Bjørn, försäljnings- och marknadschef 

Spårning sattes upp på hemsidan för en bättre insikt om trafik, målgrupp och effekten av marknadsföringsinsatser online, vilket gör att Frie Funktionære kan arbeta mer målmedvetet med sina kampanjer. Novicell arbetade även med att optimera onlineannonsering och förbättra klickpriserna.

Ett annat mål var att sökmotoroptimera sajten, så Frie Funktionærer rankades inte enbart på mycket konkurrenskraftiga sökord, utan på mer specifika sökord (long tail) med högre konvertering.

Arbetet började sedan med specifika Quick Response-sidor som behövde sökmotoroptimering och för att träffa användare som letade efter svar på frågor som "Vilken arbetslöshetsersättning har jag rätt till?" och "Jag har förlorat mitt jobb - vad gör jag?".

Fler följare på Facebook

 

För onlineannonseringen gav Novicell även råd till Frie Funktionærer om Facebook-kampanjer och inlägg, där målet var att få fler likes från medlemmar. Novicell gav också sparring runt Frie Funktionærers Facebook-kommunikation, som behövde bygga mer på deras egna berättelser och större användarengagemang. Effekten av de nya kampanjerna och inläggen syns tydligt i uppgången från ca. 600 likes till runt 2000 likes.

 

Snabb tillväxt i antal besök och nya användare

Som ett resultat av sökmotoroptimeringen och åtgärderna att locka mer trafik till Quick Response-sidan genererade vi tillsammans en snabb tillväxt i antalet besök; den allmänna organiska trafiken ökade med 27,5 % och lockade 73,56 % nya användare.

Novicell as sparring partner

Novicell som sparringpartner Frie Funktionærer fortsätter att arbeta med Novicell som deras sparringspartner. Deras samarbete kretsar kring ett kvartalsmöte, då Novicell ger råd och idéer till IT- och försäljnings- och marknadsavdelningarna om vad som fungerar och vad som behöver optimeras.

Hur kommer vår nya webbplats att skapa det största värdet för vår verksamhet?

Innan Frie Funktionærer började arbeta på sin nya hemsida bestämde de sig för att anlita Novicell för att utföra en strategisk förstudie för att grundligt förstå deras behov.

Läs mer om förstudien

Aktivera din digitala potential

Kontakta gärna mig om du vill veta mer om Novicell