STREAMINGGUIDEN

Kino.dk

Agil utvecklingsprocess har fått upp ny streamingguide snabbt på banan för alla filmälskare

I mer än 10 år har Kino.dk inspirerat danskar att gå på bio genom att dela filmnyheter, guider och skapa en onlinegemenskap för filmälskare.

Den välbesökta filmhemsidan valde att utöka sitt fokusområde och ge sig in i streaminguniversumet med lanseringen av StreamingGuide.Kino.dk. Kino.dk valde Novicell för att utveckla en hemsida som, i stil med deras primära hemsida, kommer att inspirera filmälskare med artiklar och guider om de senaste och bästa filmerna och serierna om streaming- och video-on-demand-tjänster.

En ny streamingguide för filmälskare

Drygt 6-12 månader innan biopremiären börjar Kino.dks innehållsteam skriva om filmen. Målet är att bygga upp trafiken fram till premiären och sedan behålla den så länge filmen går på bio för att öka försäljningen av biobiljetter. Men med denna strategi förlorar innehållet sitt värde så fort filmen inte längre går på bio. Med StreamingGuiden ger Kino.dk nytt liv åt innehållet, precis som det förstås också produceras nya guider och artiklar om filmerna och serierna som har premiär utanför biograferna. 

Det kan genast låta som om StreamingGuiden kommer att bli en konkurrent till Kino.dk:s fokus på att inspirera fler danskar att gå på bio. Så är dock inte fallet. När en film har biopremiär är det helt normalt att söknningar efter filmer av samma regissör eller med samma huvudperson ökar markant. Folk går inte mindre på bio bara för att de har ett abonnemang på Netflix eller hyr filmer på Blockbuster.dk – tvärtom. Folk som går mycket på bio streamar också mycket film – och vice versa. Därför finns det en stor överlappning mellan målgrupperna och det är därför bra för Kino.dk att även erbjuda en StreamingGuide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Agility ger flexibilitet

I utvecklingsprocessen användes agila metoder som ökar flexibiliteten genom små iterationer och ett ständigt fokus på användarna och de mest nödvändiga funktionerna för att hemsidan skulle kunna komma i gång så snabbt som möjligt. Och det betyder att alla onödiga åtgärder har skjutits upp till senare utvecklingsstadier.

– Det är ett väldigt intressant arbetssätt, som många företag faktiskt kan lära sig mycket av. Snabbhet kan betyda mycket när man jobbar med nya koncept som man vill testa i en form av betaversion innan man utvecklar vidare, säger Peter Vadmand Sejersen, projektledare på Novicell.

 

2

Trafiken på hemsidan är mer än dubbelt så hög som förväntat

5

Annonsintäkterna är mer än 5 gånger så höga som förväntat

Lanseringen av den nya StreamingGuiden har alltså överträffat Kino.dks egna förväntningar både vad gäller trafik och annonsintäkter. Dessutom märks det tydligt på Kino.dk att användarna välkomnat konceptet. Det märks bland annat då många efterfrågar nya och fler funktioner till StreamingGuiden. Det är här Kino.dk tjänar på att ha valt ett agilt förhållningssätt till projektet. Med denna plattform är det möjligt att hela tiden utveckla och lägga till nya funktioner. I samarbete med Novicell har Kino.dk en hel del nya, spännande funktioner i pipelinen för StreamingGuiden.

Valet föll på Novicells Drupal Premium-paket som gör det enkelt och effektivt för Kino.dks innehållsteam att bygga olika sidor med attraktivt innehåll. Dessutom ger Drupal Premium-paketet även tillgång till sparring med några av landets ledande experter inom en rad digitala discipliner på Novicell.

Drupal-plattformen är öppen källkodsteknologi, vilket innebär att källkoden är fritt tillgänglig för alla, och kan laddas ner från Drupal.org och byggas på helt kostnadsfritt.

Drupal kan anpassas till många olika användningsscenarier och målgruppen är bred. Den kan användas både för enkla webbplatser och för komplexa lösningar med många integrationer. Detta mötte upp kravet på flexibilitet som Kino.dk krävde för att kunna bygga vidare på och lägga till nya funktioner till plattformen som användarna efterfrågade

Läs mer om Drupal CMS här

 

Vill du veta mer om lösningen för Kino.dk?

Slutligen, kontakta mig om du vill veta mer om lösningen för Kino.dk, Drupal eller agila utvecklingsmetoder.