MÅLTIDSLÅDOR

Skagenfood

Ny frontend och fokus på måltidslådor ger ökad trafik och intäkter

Uppgiften

Skagenfood har länge varit känt som en ledande leverantör av nyfångad fisk levererad till din ytterdörr. Men nu har de även gett sig in striden i den växande marknaden för måltidslådor. De levereras i samma höga kvalitet som den nyfångade fisken, och med enkla och goda recept gjorda av Skagenfoods egna duktiga kockar.

Med detta mål i åtanke ville Skagenfood ha mer trafik och ökad konvertering, framför allt på måltidslådor, och för det skulle man initialt bygga ett ny frontend med förbättringar av UX. För uppdraget valde Skagenfood att samarbeta med Novicell.

Samarbetet innehöll

Design

Bilddriven, modern och dynamisk design för målgruppen.

Frontend

Nytt gränssnitt med fokus på prestanda och användarupplevelse.

UX

Användaren i fokus med ny menystruktur och smart filtrering.

Ny design

Novicell skapade en bildburen och modern design med gott om plats för storytelling och video.

Med stora aptitretande bilder är andas tilltalet mat i den nya designen. Samtidigt säkerställer den helt nya menystrukturen och ett smart filtrering en förbättrad användarupplevelse på hela sidan.​

Framgång i samspelet mellan element

Den nya hemsidan för Skagenfood byggs huvudlös ovanpå en befintlig Umbraco-plattform, och fronten är gjord som ett SPA (Single Page Application) i de två ramverken Vue.js och Nuxt.js. Detta innebär maximalt fokus på prestanda och användarupplevelsen på hemsidan.

På innehållssidan har Skagenfoods starka önskan om tydliga USP:er nu uppfyllts. Dessutom har CTAerna nu blivit tydliga och optimerade och ett helt nytt kassaflöde har skapats. UX-optimerad design och frontend följdes av en massiv SEO-insats, och tillsammans har detta haft en enorm inverkan på både trafik och konverteringar.

80%

flera sessioner

125%

fler nya användare

24%

ökade intäkter

Matlådor

Ett av önskemålen från start var att stärka Skagenfoods position på marknaden för måltidslådor. Därför har denna del fått extra fokus, och universum har utökats med nya filtreringsmöjligheter, läckra bilder och tydligt galleri, där alla boxar presenteras med de viktigaste USP:erna.

I måltidslådsuniversum hittar du både det klassiska med fisk, en ny vegetarisk låda och en heat & cook för den lediga.

Se det nya måltidslådeuniversumet

Skagenfood App 2.0 från hybrid till native

Skagenfood har under många år levererat högkvalitativa måltidslådor och specialprodukter till danskar på prenumeration. Skagenfood har en vision att vara en levande del av danskarnas hälsosamma och goda matupplevelser, i ett koncept som är lättillgängligt, praktiskt och tidsbesparande. En viktig del av denna vision är Skagenfoods app.

Härifrån kan kunderna sköta sitt abonnemang, inspireras till nya spännande måltider, se sina kommande leveranser och läsa recepten som hör till en given måltidslåda.

2020 lanserade Skagenfood tillsammans med Novicell sin App 2.0. En omtänkt app, som inte bara är ett teknikskifte, i en mer framtidssäker riktning. Men det är också en omprövning av hela användarupplevelsen. I nya App 2.0 ligger fokus på att skapa ett inspirerande universum som fortfarande är lika lätt att använda som fjärrkontrollen till en TV.

Gamla Skagenfood 1.0 byggdes i en förlegad hybridteknik. Med bytet till App 2.0 har Skagenfood gått native, för att få stabilitet, prestanda och inte minst möjligheten att i framtida versioner kunna integrera kraftfulla funktioner som använder hårdvaran på kundernas enheter.

”Novicell har varit mycket tillmötesgående och flexibla genom hela processen, vilket har krävt en del av alla parter, eftersom moderniseringen av vår tidigare plattform krävde ett antal studier och nyutveckling. Den förbättrade fronten, som nu ligger i sjön, är vårt första steg tillsammans. Vi ser fram emot serien av kommande förbättringar som är precis runt hörnet som kommer att höja kundupplevelsen ytterligare.” 

Peter Bagge, Delägare, Skagenfood

Vill du veta mer om lösningen och hur en ny design kan förbättra ditt resultat?

Så kontakta mig för en pratstund om vad vi tror är relevant för din lösning.