PLATTFORM MED AVANCERAD SÖKFUNKTIONALITET

The National Academy for Government Management and Training

De danska kommunernas utbildningspartners erbjuder nu kurser och klasser via plattformen "best in class".

The National Academy for Government Management and Training erbjuder kurser och utbildningar till danska kommuner via en ny sökoptimerad sajt. Som utbildningspartner för alla danska kommuner erbjuder fr en komplett palett av kurser, klasser och utbildningar. Därför fyller de en viktig roll i samhället, eftersom de stödjer utvecklingen av den offentliga sektorn i Danmark.

I mer än 50 år har de erbjudit utbildning och hanterar nu mer än 20 000 tusen bokningar via deras hemsida. Plattformen som Novicell byggt behövde vara enkelt för offentliganställda att hitta och boka relevanta kurser. 

Implementering av ny Drupal

Kunden och Novicell samarbetade för att implementera en ny Drupal-lösning. Tidigare hade de en äldre version av Drupal, men sökfunktionerna hade inte en optimal och responsiv design och användargränssnittet var tidskrävande för redaktörerna. Detta var en begränsande faktor för användarna eftersom kundens:s granskning visade att 25 % av deras användare använde sin mobil för att söka på kundens:s hemsida. Lösningen var att implementera Drupal 8.

Framgång inom fyra områden

Sedan implementeringen har kunden upplevt framgångar inom fyra områden:

  • Sökfunktionalitet för användare: En av utmaningarna med den tidigare plattformen var att en kurs dök upp många gånger i sökresultaten. Anledningen till detta är att kursen hålls på en mängd olika platser och datum, vilket gjorde listan lång och ohanterlig. Därför hade kunden en stark önskan om att sökresultaten skulle presenteras i ett mer hanterbart format och med snabbare svarstid. Detta uppnåddes med en "Faceted Search"-funktion.

  • Redaktörens roll: Kunden var mycket nöjda med förbättringarna i redaktörens användargränssnitt eftersom det underlättar redaktörens arbete. Framför allt har användningen av widgets på de olika sajterna varit till stor hjälp för att underhålla webbplatserna.

  • Designen: Den är nu responsiv och svarar mot användaren som föredrar att surfa på sin telefon.

  • Synlighet: Det har varit fokus på att optimera plattformen ur SEO-synpunkt. Denna satsning har visat förbättringar i både synlighet på Google och antalet unika besökare från sökmotorerna till webbplatsen, där kunden har upplevt en ökning med 8% jämfört med deras gamla webbplats. Den primära insatsen har varit optimering av titlar och metabeskrivningar, omdirigeringar och internt länkbyggande.  

Ett bra samarbete

Samarbetet med Novicell har varit mycket tillfredsställande. Vi har inga CMS-utvecklare, så vi var glada över att Novicell kunde omsätta våra idéer och behov till teknisk funktionalitet och lösningar.

Louise Thinesen Bendtsen, chefskonsult, The National Academy for Government Management and Training (COK)

Samarbetet bestod av:

Drupal 8 med integration

 Vi implementerade en Drupal 8 Umbraco-integration till bokningssystemet, Frontplanner. Frontplanner är där kunden skapar sina kurser. När användarna anmäler sig till en klass kommer bokningen att gå direkt till Frontplanner.

Facetterad sökning

Faceted Search är en avancerad sökfunktion som tillåter filtrering av sökresultat. Tekniken kommer från Solr, och den ger snabba och exakta sökresultat.

Teknisk SEO

Det har skett en förbättring av både synligheten på Google och antalet unika besökare från sökmotorerna till hemsidan efter lanseringen. Den primära insatsen har varit optimering av titlar och metabeskrivningar, omdirigeringar och internt länkbyggande.

Vill du veta mer om lösningen på COK?

Kontakta mig så hjälper jag gärna till